PhotobucketShe loves to live in her own world. She might not has many friends but the ones she has are very lucky to have her in their life because she is extremely caring and loving. She will put her friends feelings before her own. Sometimes she can get very harsh when she don't get what she wants, but under that harshness she is very sensitive and might cry alone when nobody sees her. The one she falls in love with will be the Luckiest person in the whole world ;)
Cita-cita hidup bukanlah jalan yang selalu datar dan ditaburi bunga, melainkan adakalanya disirami dengan airmata dan juga darah.

(via crewfathi)

Baru tahap air mata T_T
Belum lagi darah. Maka bertahanlah sampai keluar air mata darah.

Hanya bila kita diuji baru kita tahu iman kita palsu atau asli.

(via amasyrah)

The only choice i have…
Be strong, Azri Safirah :’(

(via rahimi89)

Tegaslah untuk memperbarui diri, karena tidak mungkin sebuah peribadi yang lama, berhak bagi sesuatu yang baru.

Mario Teguh (via marioteguh)

Self renew, insyaAllah.

(via noname-29)

thedispatchers:

The rockets may be above us,
but they have forgotten that
Allah is above them. ~ A Palestinian child.

Betapa warga Gaza yakin akan pertolongan Allah… Aku yang baru diuji sikit dah goyah… Allah Allah… Allah is always above of everything. #pinjaman keyakinan dari Gaza :’(

(via oreo-chocolate)

Maka hari ini,
jika puasa terasa melemahkan,
jika tarawih melelahkan,
jika tilawah memayahkan,
mari menatap sejenak ke arah Mesir dan Palestina.

Sebab mereka nan mewakili kita di garis depan iman,
dibakar musim panas,
direpotkan hajat,
dicekam ancaman,
disuguhi besi dan api,
Tapi tetap teguh.

Mereka nan darahnya mengalir dengan tulang pecah,
tapi tak hendak membatalkan shaum
sebab ingin syahid berjumpa Rabbnya
dalam keadaan puasa.

Mereka gadis-gadis belia
yang menulis nama di tangannya,
agar jika syahadah menjemput
dan jasad remuk
tiada yang susah bertanya siapa namanya.

Hari ini ketika kolak dan sop buah
tak memuaskan ifthar kita,
tataplah sejenak ke negeri yang kucing pun
jadi halal karena tiadanya makanan.

Hari ini sungguh kita ditampar Allah dengan Palestina
dengan kepahlawanan mereka nan lebih suka bertemu
Allah daripada hidup membenarkan tiran.

Hari ini sungguh kita ditampar Allah dengan Syiria
ketika kisah Ibu yang memasak batu
dan menidurkan anaknya dalam hujan peluru
adalah fakta.

Sebab mungkin 60 tahun penjajahan kiblat pertama,
masjid suci ketiga,
dan penzhaliman atas ahlinya
belum utuh mencemburukan hati imani kita.

Hari ini kami minta izin pada Shalihin dan shalihat
Untuk memohon, sebagai bahagian dari kepedulian itu

Adaptasi karya Salim A. Fillah (via gadispianist)

Yukkk tembak dengan senjata mukmin.

(via mimosa91)

Saat dunia seakan menghukumku,
Aku kini hilang tempat mengadu.
Ikutkan rasa hati, ingin saja aku pergi jauh membawa diri,
Namun akhirnya aku tersungkur sujud pada Ilahi.

Allah„, pimpin setiap langkahku :’(

(via wnizzati)

noktahtulisan:

abuhanifah:

Tiap malam kau berduka, menahan segala luka. Sebak di dada. Tetapi untuk apa? Sedarlah, air mata tak mengubah apa apa.
Allahkan ada? Tempat segala rasa. Mengadu padaNya. InshaAllah ada penawar pada Dia.

Masa. Aku perlu.

Bersakit-sakit dahulu.

(via pemilikhati)

Semua yang terjadi, terjadi karena niat Tuhan untuk menyejahterakan dan membahagiakan Anda.

Terimalah walaupun pedih, tetaplah patuh kepada kebaikan, berlakulah baik, lalu perhatikan apa yang terjadi.

Mario Teguh
#MTGW - Di Ambang Jawaban Doa

Mario Teguh (via marioteguh)

Duhai hati, husnudzonlah.

Alhamdulillah untuk tarbiyah ini :’(

(via hidayahmilikallah)

kurniawangunadi:

Tulisan ini adalah tulisan 7/30 selama bulan Ramadhan 1435H yang dimuat selepas subuh. Semoga bermanfaat.

Kita sering mendengar nasihat menjalani hidup jangan seperti air mengalir. Mungkin bila kita hanya sekedar menerimanya, kita akan kehilangan kesempatan untuk belajar dari air yang…

Tuhan,
bersama dengan tenggelamnya
matahari di senja ini,
redakanlah kegalauanku
dan hangatkanlah harapanku
untuk masa depanku
yang damai, mapan,
dan sejahtera.

Aamiin

Mario Teguh (via marioteguh)

Azri Safirah, berjalanlah walau sambil menangis :’(

ALLAH akan UJI kita dengan benda
yang PALING kita LEMAH:

1)Mungkin kau bab-bab solat
jemaah ni kau okay. Dapat pergi
surau 5 waktu semua. Tapi, jangan
ingat kau hebat. Mungkin kau tak
lemah bab solat jemaah, kau lemah
bab tak boleh tahan nafsu dengan
perempuan. Maka, Allah akan uji
kau dengan PEREMPUAN!
Sejauh mana kau boleh tahan
dengan ujian tu? Ikhtilat, cinta,
couple, video lucah dan
sebagainya? Selagi kau tak settle
bab tu, kau jangan rasa kau hebat
dan jangan sesekali puas!
.
2)Mungkin, bab-bab tutup aurat
sempurna, pakai tudung labuh
semua, kau okay. Tapi, jangan ingat
kau hebat. Mungkin kau tak lemah
bab-bab aurat. Tapi, kau lemah
bab obsess artis! Maka, Allah akan
UJI kau dengan artis!
Sejauh mana kau boleh tahan
dengan ujian tu? Kpop, Justin
Bieber, One dorection, Lee Min
Ho, drama korea jepun bagai.
Sebab tu, ramai je orang tudung
labuh, tapi bab ni tak settle.
Selagi kau tak settle bab ni, jangan
ingat kau hebat, dan jengan
sesekali puas!!
.
3)Mungkin, kau, bab-bab akhlak
semua kau okay. Akhlak kau baik,
sopan, pemaaf, peramah dan
sebagainya. Tapi, bab aurat kau
lemah. Maka, Allah akan uji kau bab
aurat!
Sejauh mana kau boleh tutup aurat
sempurna? Tudung labuh tutup
dada dan bahu, takde senggul, tak
jarang, warna tak menarik
perhatian dan lain-lain?? So, jangan
mendabik dada dan puas dengan
akhlak kau. Kerana tu bukan
kelemahan kau!
.
4)Mungkin kau ni lelaki yang
langsung tak tergoda bila tengok
perempuan-perempuan seksi. Kau
langsung tak tertarik. Soleh la
katakan. Tapi, seperti biasa, Allah
akan uji dengan benda yang kau
lemah! Maka, Allah akan datangkan
perempuan yang bertudung labuh
sempurna untuk hancurkan kau!
Sebab tu wujud post-post kat FB
dan twitter lelaki yang bajet soleh,
yang berbunyi:
“Subhanallah! Sejuknya mata
memandang wanita bertudung
labuh. Moga kalian istiqomah!!”
“Seindah hiasan adalah wanita
solehah. Tenang hati melihat
perempuan-perempuan bertudung
labuh ni…..”
Hancur! Tudung labuh ke tak,
tunduk pandangan la kawan!
****
Banyak lagi contoh.
Tapi, masing-masing ada kelemahan
masing-masing. At one point, kita
jangan rasa diri kita hebat dengan
sesuatu perkara dan merendahkan
orang lain, kerana kita mampu buat
perkara tu kerana itu bukan
kelemahan kita!
Orang yang beriman, adalah, dia
mampu atasi segala ujian yang
Allah beri, termasuklah mengatasi
ujian menyelesaikan segala
kelemahan-kelemahan yang kita
ada.
Ingat, Allah akan uji kita dengan
benda yang paling kita lemah.
Tembus. Lubang. Deep. Masha Allah.